Dermatologie Cabinet Virtual: Consultație Video, Online, Telemedicina

acnee, dermatologie

Cabinetul virtual se deschide în data de 11-07-2024

Mai sunt:

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds

pana la deschiderea cabinetului.

Consultație video - de ce și când să alegi consultația video?

consultație video, dermatologie, consultatie video dermatologie

Consultație video dermatologie, tele-medicina,  are avantajele dar și dezavantajele ei. Unul din  avantajele majore ale consultatie video dermatologie este că poți apela la oricare medic la alegere, care are disponibil serviciul de consultantă video, indiferent de locație. Nu este necesară deplasarea la cabinet, poți fi consultat direct indiferent dacă locuiești în țară ori în străinătate ori dacă medicul locuiește în țară ori în străinătate. Alte avantaje ale consultației video deriva practic tot din acest fapt. Nu pierzi timp și bani pentru deplasarea la cabinet, nu pierzi nervi prin ambuteiaje, reduci riscul de a lua vreo infecție în perioadele anului.

Care sunt dezavantajele sau mai bine zis incovenientele consultației video? După cum am mai spus, în dermatologie, ca și în alte specialități medicale, e foarte importantă pe lângă tabloul clinic vizual, colectarea datelor ce ne pot ajuta la stabilirea unui diagnostic corect și stabilirea conduitei terapeutice adecvate. Unele date le putem colecta ușor prin contact fizic.  Consistența, temperatura leziunii le putem afla ușor prin palpare, atingere.  Consultația video și consultația online nu presupune un contact fizic intre medic și pacient. Din aceasta cauza e foarte importanta colectarea datelor prin alte metode decât contactul fizic.

Ce afecțiuni se pretează pentru o consultație video și care nu?

Acneea, eczema, psoriazisul, foliculite, erupții cutanate, pitiriazis  și multe alte afecțiuni se pretează pentru consultația video.

Tumorile asociate cu documentare foto și dermatoscopică se pretează pentru o consultatie video dermatologie. Rata de succes a diagnosticării corecte a unei tumori doar prin observație video, cu o calitate proasta a imaginii este semnificativ mai mica comparativ cu a unei tumori  documentate prin fotografii de bună calitate  și prin imagini dermatoscopice.  De altfel și în cazul unei consultații fizice sunt cazuri când e dificil sa pui un diagnostic doar pe baza examenului obiectiv, fără a avea la îndemână un dermatoscop.

Când alegi o consultație video în detrimentul unei consultații fizice?

Poți sa alegi o consultatie video dermatologie atunci când nu este necesară o intervenție imediată. Dacă pentru actul terapeutic nu este nevoie de o intervenție imediată cum ar fi: intervenții chirurgicale, biopsii, kryo-terapie, electro sau laser-terapie, atunci consultația video este varianta câștigătoare.

Când ai nevoie de o alta părere în legătura cu diagnosticul tău. E mult mai simplu sa programezi o consultație video pentru a avea o opinie în plus (second opinion) în legătură cu diagnosticul tău, decât sa mergi fizic la diverse cabinete din locații diferite.

error:Content is protected !!
×

Cuprinsul paginii: