Dermatologie Cabinet Virtual: Consultație Video, Online, Telemedicina

acnee, dermatologie

Cabinetul virtual se deschide în data de 11-07-2024

Mai sunt:

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds

pana la deschiderea cabinetului.

Tratamentul în acneea papulo-pustuloasă severă

Tratamentul în acneea papulo-pustuloasă severă

Tratamentul în acneea papulo-pustuloasă severă presupune ca și opțiunea de primă intenție o combinație de tratament local și sistemic.

Antibiotic sistemic/local ne-antibiotic

Asocierea se face între  un antibiotic din clasa tetraciclinelor administrat sistemic și un preparat local ne-antibiotic cum ar fi acidul azelaic sau peroxidul de benzoil.  Vezi mai multe despre alegerea tratamentului local optim în tratamentul acneei în funcție de proprietățile produsului.

Antibioticul de predilecție în tratamentul acneei este limeciclina ( clasa tetracicline, semisintetic), se administrează 300 mg dimineața și seara. Perioada de tratament e maxim de 3 luni. Nu se administrează mai mult de 2 cure de tratament anual. In perioada tratamentului pielea devine mai sensibila la expunerea radiațiilor solare. Din acest motiv se recomandă evitarea expunerilor solare și protecția zonelor expuse cu o cremă foto-protectoare, SPF min. 50 pentru față.

Roaccutane

            Următorul pas, în cazul în care prima opțiune nu funcționează este tratamentul sistemic cu Isotretinoin, cunoscut ca și Roaccutane, Accutane. Isotretinoin e prescris numai de medicul dermatolog sub atenta supraveghere clinica și biologica. Roaccutane este un retinoid. Mai multe informații despre Isotretinoin.

In tratamentul cu Roaccutane nu se va asocia un tratament local anti acneic.

Este interzisă administrarea Roaccutane persoanelor însărcinate.

Tratamente afecțiuni dermatologice
error:Content is protected !!
×

Cuprinsul paginii: