Dermatologie Cabinet Virtual: Consultație Video, Online, Telemedicina

acnee, dermatologie

Cabinetul virtual se deschide în data de 11-07-2024

Mai sunt:

 • 00Days
 • 00Hours
 • 00Minutes
 • 00Seconds

pana la deschiderea cabinetului.

Tratamentul sistemic în acnee – esențe

Tratamentul sistemic in acnee

Tratamentul sistemic în acnee moderată, gravă, în acneea cu grad ridicat de a lăsa cicatrici beneficiază de un arsenal variat: retinoizi, antibiotice, hormonale.

 1. Limeciclina

  , un antibiotic din clasa tetraciclinelor – are  acțiune antibacteriană și antiinflamatoare. Se combină cu tratament local fără antibiotice – Skinoren, Finacea, Brevoxil. Se administrează o capsula de 300 mg dimineața și seara 3 luni. Se pot efectua maxim 2 cure pe an. O alternativa pentru limeciclina sunt

 2. Macrolidele (Eritromicina)

  – Poate fi o opțiune pentru persoanele care nu pot lua tetracicline cum ar fi femeile însărcinate și copii cu vârste sub 8 ani. De obicei acneea se întâlnește foarte rar la aceasta categorie de pacienți.

 3. Contraceptive hormonale combinate

  – pot fi administrate femeilor dacă este necesară contracepția, eficientă prin reducerea androgenicității.

 4. Isotretinoina

  – este un retinoid, un tip de vitamină  A modificată.  Isotretinoina este cel mai eficient medicament în tratamentul sistemic în acnee.  4-6 luni de tratament oferă adesea vindecare permanentă.  Poate fi prescris numai de un dermatolog. Necesită contracepție adecvată și analize de laborator înainte de începutul tratamentului cât și în perioada tratamentului. Are diverse posibile efecte adverse.

Tratamente afecțiuni dermatologice
error:Content is protected !!
×

Cuprinsul paginii: